You are here

Visitors' Compound

-A A +A
1933, Bjarne Dahl. Damien St.

This area, with its visitors' quarters, kitchen, and visitation pavilion, was originally fenced. Visitors to Kalaupapa were confined to this compound to which patients were denied access. The only contact between patients and visitors transpired at the modest, hipped-roof visitation pavilion. A table with wood benches runs the entire length of the pavilion, and originally a glass, later a screen, partition separated the two sides of the table to prevent visitors and patients from touching each other. The visitors' quarters feature a screened lanai which runs the length of the L-shaped building. The lanai provides access to the seven bedrooms.

Writing Credits

Author: 
Don J. Hibbard
×

Data

What's Nearby

Citation

Don J. Hibbard, "Visitors' Compound", [Kalaupapa, Hawaii], SAH Archipedia, eds. Gabrielle Esperdy and Karen Kingsley, Charlottesville: UVaP, 2012—, http://sah-archipedia.org/buildings/HI-01-ML19.9.

Print Source

Cover: Buildings of Hawaii

Buildings of Hawaii, Don J. Hibbard. Charlottesville: University of Virginia Press, 2011, 239-239.

If SAH Archipedia has been useful to you, please consider supporting it.

SAH Archipedia tells the story of the United States through its buildings, landscapes, and cities. This freely available resource empowers the public with authoritative knowledge that deepens their understanding and appreciation of the built environment. But the Society of Architectural Historians, which created SAH Archipedia with University of Virginia Press, needs your support to maintain the high-caliber research, writing, photography, cartography, editing, design, and programming that make SAH Archipedia a trusted online resource available to all who value the history of place, heritage tourism, and learning.

, ,